Choď na obsah Choď na menu

Fernandes Brace inspireert Manchester United om Sheffield United te verslaan

De aanvoerder van Manchester United, Bruno Fernandes, kwam naar voren als de held in een cruciale 4-2 overwinning tegen Sheffield United, waarmee hij zijn team redde van een mogelijke ramp onder de toenemende druk op manager Erik ten Hag. Ondanks dat United aanvankelijk de wedstrijd domineerde, stond United twee keer achter na doelpunten van Jayden Bogle en Ben Brereton Diaz, waardoor in de eerste helft een Harry Maguire-gelijkmaker werd gesandwiched.

De wedstrijd begon toen United dominantie vertoonde maar geen scherpzinnigheid had, om vervolgens achterop te raken toen Andre Onana's fout Bogle in staat stelde te kapitaliseren. Hoewel Maguire de gelijkheid herstelde met een kopbal, herwon Sheffield United vroeg in de tweede helft de leiding via Brereton-Diaz. Fernandes stapte vervolgens op en zette een penalty om om de score opnieuw gelijk te trekken in de 61e minuut, voordat hij in de 81e minuut een spectaculaire aanval van 25 meter ontketende om United voor de eerste keer op voorsprong te zetten. Hij droeg verder bij door Rasmus Hojlund op te zetten om vier minuten later de overwinning te bezegelen. Onder de extatische fans die na het laatste fluitsignaal het stadion uitstroomden, droegen velen hun favoriete Manchester United shirt, zich koesterend in de overwinning.

Terugkijkend op de achtbaanwedstrijd benadrukte Fernandes de veerkracht van het team bij het terugkomen van tegenslagen, waarbij hij het getoonde karakter benadrukte. De merchandisewinkel van Manchester United zag een stijging in de verkoop van voetbaltenue versierd met de naam en het nummer van Fernandes na zijn wedstrijdwinnende optreden. Ondanks de overwinning was het wederom een niet overtuigend optreden van de kant van Ten Hag, wat de aanhoudende uitdagingen waarmee de manager wordt geconfronteerd onderstreept.

Niettemin bracht de overwinning United naar de zesde plaats in de Premier League, waardoor ze in de strijd bleven voor een Europese kwalificatieplek. Met nog vijf wedstrijden te gaan in het seizoen staat United nu op 53 punten. Ondertussen gaat de strijd van Sheffield United door, omdat ze met slechts 16 punten onderaan de ranglijst staan en geconfronteerd worden met een enorme voorsprong van 10 punten ten opzichte van de veiligheid met nog maar vier wedstrijden te spelen.