Choď na obsah Choď na menu

Everton gaat kokerEuropa League

Het Everton van Ronald Koeman gaat vrijdag de koker in voor de loting van de groepsfase van de Europa League. De ploeg speelde dankzij een wereldgoal van Gylfi Sigurdsson met 1-1 gelijk. Vlak over de middenlijn nam Sigurdsson direct na de rust na een verovering de bal direct op zijn slof. Vanaf ruim vijftig meter klopte de aanvallende middenvelder Hajduk Split-doelman Dante Stipica, die compleet verrast werd.

Na de 2-0 overwinning van Everton in Engeland leek de buit al binnen voor de ploeg van manager Ronald Koeman, maar Hajduk Split liet zich niet kisten. Everton kwam in de return op achterstand, maar trok de stand kort na rust gelijk. Gylfi Sigurdsson nam de bal net over de middenlijn op de slof en knalde op geweldige wijze raak. De IJslander beleefde in Kroatië zijn basisdebuut voor de ploeg van Koeman en luisterde die mijlpaal in zijn carrière op met een geweldig doelpunt.