Choď na obsah Choď na menu

Barcelona triomfeert over PSG in Champions League-duel

Tijdens een spannende confrontatie in het Parc des Princes kwam Barcelona als overwinnaar uit de strijd tegen PSG in een meeslepende kwartfinale in de UEFA Champions League 2023/24. Fans gekleed in Barcelona shirt vulden de tribunes, wat bijdroeg aan de elektrische sfeer in het Parc des Princes. Nu PSG aandrong op een nieuw doelpunt en een 2-1 voorsprong had, bleken de tactische wissels van Barcelona-coach Xavi Hernández doorslaggevend. Middenvelder Pedri, geïntroduceerd vanaf de bank, verspilde geen tijd met zijn impact en leverde de assist voor de gelijkmaker van Raphinha vlak nadat hij in de strijd was gekomen.

PSG, verjongd na een matige eerste helft, kwam na rust tot leven en scoorde binnen zes minuten twee snelle doelpunten, waarvan geen enkele afkomstig was van sterspeler Kylian Mbappé. Barcelona bracht op bewonderenswaardige wijze Mbappé, misschien wel de beste speler ter wereld, in een show die hun teamgerichte aanpak ten opzichte van een formidabele ploeg van PSG demonstreerde.

Raphinha kwam naar voren als de uitblinker voor Barcelona en scoorde twee doelpunten voordat de kopbal van Andreas Christensen in de 77e minuut hun voorsprong verder verstevigde. Raphinha's oogverblindende optreden zorgde ervoor dat Barcelona-fans zijn naam scandeerden, misschien al anticiperend op een sterke stijging van de vraag naar zijn goedkope voetbalshirts na de wedstrijd. De selectiekeuzes van Luis Enrique, waaronder de afwezigheid van Achraf Hakimi en verrassende starts voor bepaalde spelers zoals Marco Asensio, voegden een extra laag toe aan het verhaal.

Het was echter de impact van Barcelona's wisselspelers in de tweede helft, met name Pedri, die de schijnwerpers stal. De introductie van Pedri zorgde voor nieuwe energie op het middenveld, terwijl Raphinha's klinische afwerking in schril contrast stond met de ingetogen prestatie van Mbappé, die er niet in slaagde een schot op doel te registreren of zijn gebruikelijke indringende runs te maken.

De betekenis van deze gelegenheid was voelbaar voor PSG, dat graag een statement wilde maken na een aantal teleurstellende exits in voorgaande seizoenen. De aanwezigheid van voormalig ster Ronaldinho, samen met de uitgebreide Star Wars-show door thuisfans, onderstreepte de omvang van de wedstrijd toen PSG ernaar streefde voorbij de kwartfinale te komen.